Αγγέλα Χριστοφίδου

Αγγέλα Χριστοφίδου

Η Αγγέλα Χριστοφίδου γεννήθηκε στην κατεχόμενη Πεντάγυια. Γράφει ποίηση από τα εφηβικά της χρόνια.

Η πρώτη της ποιητική συλλογή Ο Απών Συνδαιτυμόνας, την οποία έγραψε από 15 έως 18 ετών, τιμήθηκε με τον Κρατικό Έπαινο Πρωτοεμφανιζόμενου Λογοτέχνη 1989, του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου. Ακολούθως, εξέδωσε το διήγημα Ζάρα, στη σκιά των ελαφιών και την ποιητική συλλογή Με πράσινα δάχτυλα. Γράφει άρθρα, δοκίμια και μελέτες.

Μέσα από τη μέθοδο Επινοημένου Θεάτρου έχει γράψει θεατρικά έργα σε συνεργασία με τη Θεατρική Ομάδα Ιστός, στα οποία ερμήνευσε ρόλους.

Ασχολείται ιδιαίτερα και με τις λογοτεχνικές και θεατρικές μεταφράσεις. Συνεργάστηκε με το περιοδικό Κριτήριον, ως επιμελήτρια και μεταφράστρια και με το περιοδικό Διόραμα όπου γράφει παρουσιάσεις βιβλίων και θεατρικών παραστάσεων και τη μόνιμη στήλη Στους δρόμους της Ευρωπαϊκής Ενώσεως.

Μέσα από την πολυετή εργασία και δράση της στον χώρο του πολιτισμού απέκτησε εμπειρία στις εκδόσεις, καθώς και στη διαχείριση προγραμμάτων σε εθνικό, Ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

Εργάστηκε για θέματα Ευρωπαϊκού πολιτισμού, ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Πλατφόρμας για μια Διαπολιτισμική Ευρώπη με έδρα στις Βρυξέλλες.
Από το 2019 είναι Γενική Γραμματέας του ΠΕΝ Κύπρου. Από το 2013 παρουσιάζει ανά διετία μελέτες στο Διεθνές Συνέδριο Cognitonics – The Science about the Human Being, στο πλαίσιο του πολυθεματικού Συνεδρίου Information Society, στη Σλοβενία. Τα θέματα των μελετών:

2013: Remembrance of things past. A research hypothesis

2015: Internet Addiction Disorder. Imbalanced Neurotransmitters

2017: Terror. The Lack of Ethos – The initiation into a Distorted Mythology.

2019: Cognitonics in Plato’s Cave. The Responsibility of the Creative Writer