Σουζαν Παπά

Σουζαν Παπά

Η Σούζαν Παπά γεννήθηκε στην Αγγλία και μεγάλωσε στην πανέμορφη Dorsetshire. Εργάστηκε για πολλά χρόνια στο Λονδίνο ως συμπαραγωγός κινηματογράφου με τον σύζυγο της, τον διακεκριμένο σκηνοθέτη, Μιχάλη Παπά.

Σπούδασε Μεσαιωνική Aγγλική Γλώσσα και Λογοτεχνία στο London University, και Νέα Ελληνικά (Advanced) στο City Literary Institute του Λονδίνου.

Η Σούζαν άρχισε να γράφει ποίηση από μικρή ηλικία. Δύο ποιήματά της διακρίθηκαν στον διαγωνισμό για το βραβείο Keats Prize.

Το 1990 εγκαταστάθηκε στην Κύπρο και συνέχισε ως παραγωγός κινηματογραφου στις ταινίες του Μιχάλη Παπά. Διηύθυνε τον κινηματογράφο Ακροπόλ στην Λευκωσία, που ενώθηκε με το πανευρωπαϊκό δίκτυο Europa Cinemas. Η Σούζαν συνεργάστηκε με την Ευρωπαΐκή ‘Ενωση ως σύμβουλος για θέματα κινηματογραφικής παραγωγής. Αντιπροσώπευε την Κύπρο σε συνέδρια για κινηματογράφο στις μεσογειακές χώρες, που οργανώθηκαν από την Ευρωπαΐκή ‘Ενωση.

‘Aρχισε να μεταφράζει λογοτεχνικά κείμενα και βιβλία σε συνεργασία με τον Πάνο Ιωαννίδη για το PEN CYPRUS και το περιοδικό IN FOCUS. Συνεργάζεται με κύπριους συγγραφείς και λογοτέχνες, και με την Ευρωπαϊκή ‘Ένωση, μεταφράζοντας μυθιστορήματα, ποίηση και θεατρικά έργα.

Η Σούζαν εξέδωσε πρόσφατα το πρώτο της μυθιστόρημα “THE GOLD DARK SUMMER” από την εταιρεία Polyorama Publications & Productions.

www.susanpapas.com